Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η παρέμβαση του Κ. Μαρκόπουλου στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης προκάλεσε την απάντηση του επικεφαλής του ΟΟΣΑ


20121003-185010.jpg Την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων του Β’ Παγκόσμιου πολέμου προς την Ελλάδα ζήτησε, ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνεδρίαζε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο Γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος.
Η παρέμβασή του προκάλεσε και την απάντηση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.

Ο βουλευτής έλαβε τον λόγο εκτάκτως, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης μετά την ομιλία του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ Ángel Gurría ο οποίος αναφέρθηκε στην παγκόσμια κρίση και την Ελλάδα.
«Ευχαριστώ τον κ. Gurría για την αναφορά στην Ελλάδα και τον συγχαίρω για την ανάλυση του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, η Ελλάδα θέλω να σας ενημερώσω, κλυδωνίζεται από την κρίση.
Θέλω να γνωρίζετε πως βρισκόμαστε στον 5ο χρόνο ύφεσης. Το πρόγραμμα στο οποίο η χώρα μου συμφώνησε με ΕΕ , ΕΚΤ, ΔΝΤ έχει μέχρι τώρα προκαλέσει μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, σε τρία χρόνια έχει προκαλέσει ανεργία υπερδιπλάσια από πριν που είναι τώρα 25%.
Ειδικά στους νέους κάτω των 25 ετών είναι άνω του 50%. Οι νέοι και ιδιαίτερα οι πλέον μορφωμένοι μεταναστεύουν προς Ευρώπη, Αυστραλία και ΗΠΑ με αποτέλεσμα να χάνουμε πολλά καλά μυαλά και ικανούς ανθρώπους που μας είναι απαραίτητοι για την πολυπόθητη ανάπτυξη.
Το σχέδιο διασώσεως έχει μειώσει υπερβολικά τις κινητές και ακίνητες αξίες της χώρας και έχει διαλύσει την ιδιοκτησία.
Είπατε κ. Γκουρία ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δώσουμε στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να της δώσουμε χρόνο.
Σας λέω πως ναι, θέλουμε χρόνο, αλλά θέλουμε και κάτι άλλο. Θέλουμε στήριξη ναι και θετικές δηλώσεις για τη χώρα μου. Η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής στο ευρώ, αλλά αυτό θέλει στήριξη από όλους.
Ανάπτυξη δεν έρχεται σε μια χώρα που κλυδωνίζεται η θέση της στο ευρωσύστημα. Τέλος σας ενημερώνω ότι αφού δεν υπάρχουν χρήματα, τότε η ανάγκη των πολεμικών αποζημιώσεων στη χώρα μου είναι πια επιτακτική».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ απάντησε πως «το θέμα της Ελλάδας υπήρχε χρόνια. Το χρέος της είναι το 2% του συνολικού ευρωπαϊκού και δεν το είχαμε δει. Δεν απομονώσαμε την περίπτωση της Ελλάδας και τώρα μαζί με Ισπανία και Ιταλία είναι ένα απελπιστικό πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου