Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

1  

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τις τροποποιήσεις στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μερικές νομοθετικές πράξεις «με σκοπό την αντιμετώπιση προσβολής θρησκευτικών πεποιθήσεων και αισθημάτων των πολιτών ".

Επίσης ο επικεφαλής του κράτους υπέγραψε τη νομοθεσία περί απαγόρευσης της προπαγάνδας της ομοφυλοφιλίας ανάμεσα στα παιδιά και τη νομοθεσία περί αντιμετώπισης των παράνομων χρηματοοικονομικών συναλλαγών, αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS.
Ο νόμος εισάγει την καινούργια εκδοχή του αρ. 148 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας - "Παραβίαση του δικαιώματος προς ελευθερία συνείδησης και θρησκευτικών πεποιθήσεων ". Προβλέπεται ευθύνη "για δημόσιες ενέργειες που εκφράζουν εμφανή ασέβεια προς την κοινωνία και πράττονται με σκοπό την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων των πιστών ".

Το πρόστιμο αποτελεί ποσό μέχρι 7500 EURO, υποχρεωτικές εργασίες μέχρι 240 ώρες ή και αναγκαστικές εργασίες κατά την διάρκεια 1 χρόνου, καθώς και στερητική της ελευθερίας ποινή για το ίδιο διάστημα. Σε περίπτωση που παρόμοιο αδίκημα τελείται "σε τόπους θρησκευτικών τελετών, λειτουργιών και ιερούς τόπους", το ποσό του προστίμου θα αυξηθεί μέχρι 12500 EURO, διάρκεια υποχρεωτικών εργασιών μέχρι 480 ώρες, αναγκαστικών εργασιών μέχρι 3 χρόνια, φυλάκισης επίσης μέχρι 3 χρόνια.

Εκτός τούτου έγιναν πιο σκληρές οι κυρώσεις για την παράνομη παρεμπόδιση στη λειτουργία των θρησκευτικών οργανώσεων από τα ισχύοντα 2000 EURO πρόστιμο μέχρι 2750 EURO. Κατά την τέλεση αυτού του αδικήματος με εκμετάλλευση υπηρεσιακής θέσης είτε με χρήση βίας προβλέπονται ποινικές κυρώσεις: εκτός από το πρόστιμο σε ποσό μέχρι 5000 EURO, υποχρεωτικές εργασίες για το διάστημα μέχρι 480 ώρες, σωφρονιστικές εργασίες μέχρι 2 χρόνια, αναγκαστικές εργασίες μέχρι 1 χρόνο ή και φυλάκιση για την διάρκεια 1 χρόνου.

Εκτός από αυτό στον Κώδικα των Διοικητικών Παραβάσεων αυξάνονται τα μέγιστα ποσά στα πρόστιμα για την παραβίαση της νομοθεσίας, τα πρόστιμα για την παραβίαση της νομοθεσίας περί της ελευθερίας της συνείδησης, ελευθερίας των θρησκευτικών πεποιθήσεων και περί των θρησκευτικών οργανώσεων για τους πολίτες από 250 EURO μέχρι 750 EURO, για αξιωματούχους από 1250 EURO μέχρι 2500 EURO. Επίσης, ορίζεται ως σκόπιμη δημόσια βεβήλωση της θρησκευτικής ή τελετουργικής λογοτεχνίας και των τελετουργικών αντικειμένων σε μορφή ποινικών κυρώσεων μέχρι 5000 EURO ". Ο ομοσπονδιακός νόμος θα ισχύει από την 1η Ιουλίου του 2013.

Ο Βλαδίμιρ Πούτιν υπέγραψε τη νομοθεσία περί απαγόρευσης της προπαγάνδας της ομοφυλοφιλίας ανάμεσα στα παιδιά. Σχετικό έγγραφο δημοσιεύτηκε στην επίσημη δικτυακή πύλη των νομικών πληροφοριών. Σύμφωνα με το έγγραφο για την προπαγάνδα ανώμαλων σεξουαλικών σχέσεων ανάμεσα στα παιδιά προβλέπεται πρόστιμο για τους πολίτες σε ποσό από 1000 μέχρι 1250 EURO, για νομικά πρόσωπα από 20000 μέχρι 25000 EURO.

Επίσης η παράβαση μπορεί να έχει επιπτώσεις σε μορφή παύσης λειτουργίας των νομικών προσώπων για το διάστημα μέχρι 90 μέρες. Πιο σκληρή θα είναι η κύρωση για τέτοιου είδους προπαγάνδα με χρήση των ΜΜΕ ή και του Διαδικτύου. Το πρόστιμο για τους πολίτες θα αποτελέσει ποσό από 1250 EURO μέχρι 2500 EURO, για αξιωματούχους από 2500 μέχρι 5000 EURO, και για νομικά πρόσωπα 25000 EURO ή και παύση λειτουργίας μέχρι 90 μέρες.

Ο νόμος εκτός από μια σειρά διατάξεων θα λειτουργήσει από την ημέρα της επίσημης δημοσίευσής του. Το έγγραφο υπεβλήθη για εξέταση στην Κρατική Ντούμα (Βουλή). Σ’ αυτό προβλέπονται τροποποιήσεις σε μια σειρά από νόμους και κώδικες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που αφορούν μεταξύ άλλων την χρήση νομοθεσίας περί παρεμπόδισης στο ξέπλυμα χρήματος, περί παροχής τραπεζικών πληροφοριών σε όργανα δημόσιας τάξεως, διαδικασιών εγγραφής και εκκαθάρισης νομικών προσώπων.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του κράτους ενημέρωσε ότι σε προσεχές διάστημα θα υπογράψει τη νομοθεσία που αποσκοπεί στην καταπολέμηση των παράνομων χρηματοοικονομικών συναλλαγών. "Η εσωτερική μας νομοθεσία ήδη συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις  του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και της Ομάδας επεξεργασίας δημοσιονομικών μέτρων καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος. Η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε από την Κρατική Ντούμα και σε προσεχές διάστημα να υπογραφεί ", δήλωσε ο Πούτιν στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Ολομέλειας του Διεθνούς Οικονομικού Συνεδρίου της Αγίας Πετρούπολης στις 21 Ιουνίου.

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η νομοθεσία εισάγει σοβαρές τροποποιήσεις στην ποινική, τραπεζική και φορολογική νομοθεσία που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες συναλλαγές.

"Τώρα οι πιστωτικοί οργανισμοί θα είναι υποχρεωμένοι να ταυτίζουν τους πελάτες τους, να αποκαλύπτουν τις πληροφορίες για εμπιστευματοδόχους των πελατών. Και κατά την αποκάλυψη των παραβάσεων να τερματίζουν την παροχή υπηρεσιών.

Επίσης εισάγοντα τα εργαλεία φορολογικού ελέγχου τέτοιου είδους συναλλαγών. Προβλέπεται αποκάλυψη πληροφοριών στα φορολογικά όργανα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φυσικών προσώπων ", υπογράμμισε ο επικεφαλής του κράτους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου