Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μήπως οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο …;


apergia102

 

Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί το θέμα που ήρθε στη δημοσιότητα για τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Η ΝΔ υποστηρίζει την πρόταση, ενώ αποστάσεις κράτησαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Όπως φάνηκε, διαβούλευση με τους πολιτικούς εταίρους δεν υπήρξε. Η Ιπποκράτους και η Αγ. Κωνσταντίνου διαρρέουν ότι συμμετέχουν στην κυβέρνηση και δεν είναι δεδομένη η στήριξή τους σε όλα τα θέματα.

Η πρόταση (εκτός από τις συνδικαλιστικές άδειες κτλ), περιλαμβάνει και τον τρόπο με τον οποίο θα ισχύει μια απεργιακή κινητοποίηση, αφού απαιτεί την ομόφωνη συγκατάθεση εκ του συνόλου των εργαζομένων, πράγμα που θα δυσκολεύει τις κινητοποιήσεις.

Το θέμα είναι γιατί ήρθε τώρα αυτό το σενάριο, την ώρα που είναι ξεσηκωμένοι οι αγρότες, νωπές οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, των εργαζομένων στα ΜΜΜ και αρκετών ακόμα κλάδων που βρίσκονται ένα βήμα πριν τις απεργίες.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό ωστόσο, είναι αν το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου ήρθε ενόψει της νέας έλευσης της τρόικα στην Αθήνα; Ο λόγος; Το ξεπάγωμα των αποκρατικοποιήσεων χωρίς τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις. Μήπως αποτελεί λοιπόν, ένα ακόμα (άτυπο αυτή τη φορά) προαπαιτούμενο της τρόικα για την επόμενη δόση; Μια σκέψη κάνουμε.

B.T.

 

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου