Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΛΙΣΤΕΣ» ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ!


http://www.iskra.gr/
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΩΤΗ, ΚΑΠΕΛΕΡΗ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
Μια βαθιά υποκριτική οσμή αποπνέει η υπόθεση της περίφημης λίστας με τις μαύρες καταθέσεις των Ελλήνων μεγιστάνων στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο παράρτημα της Γενεύης της HSBC.
Όλη η βρωμιά του σύγχρονου καπιταλισμού βγαίνει με αυτήν την υπόθεση στην επιφάνεια.
Κατ’ αρχάς, ο Φαλτσιάνι που αποκάλυψε τις βρώμικες λίστες των καταθετών σε διάφορες χώρες, μια εκ των οποίων έφθασε μέσω της γνωστής Λαγκάρντ, τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, στην Ελλάδα, ανταμείφθηκε με το κλείσιμό του στη φυλακή.
Από την άλλη οι λίστες Φαλτσιάνι αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό της σύγχρονης καπιταλιστικής απάτης και εγκληματικότητας.
Η Ελβετία θεωρείται σύγχρονη και ιδιαίτερα αναπτυγμένη, πολιτισμένη χώρα, στην οποία η δημοκρατία ανθεί, η εντιμότητα διαπερνά τις οικονομικές δραστηριότητες, ενώ οι θεσμοί της λειτουργούν θαυμάσια.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος απ’ αυτήν τη μισή και άκρως απατηλή εικόνα. Η Ελβετία πρώτα απ’ όλα και κυρίως είναι η στέγη του μαύρου αφορολόγητου χρήματος, οι τράπεζές της είναι το μεγάλο πλυντήριο για τα προϊόντα του απανταχού και κάθε μορφής εγκλήματος, ενώ η νομοθεσία της καλύπτει απολύτως το απόρρητο των απατεώνων με τις γραβάτες και οι θυρίδες της είναι γεμάτες με πολύτιμα μέταλλα.
Μικρές Ελβετίες υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ και σε ορισμένες, όπως στη Βρετανία και την Ισπανία, είναι απόλυτα θεσμοθετημένες.
Γιατί ο αναπτυγμένος καπιταλισμός όχι μόνο ανέχεται αλλά και καλύπτει και νομιμοποιεί αυτά τα νοσηρά φαινόμενα;
Γιατί το μαύρο, κάθε λογής, χρήμα και ο εγκληματικός πλούτος είναι η ίδια η ουσία του καπιταλισμού. Ο δίδυμος εαυτός του και πυλώνας του. Ο ένας πυλώνας είναι η κανονική εκμετάλλευση των εργαζομένων με την αδιάκοπη απόσπαση υπεραξίας στους χώρους εργασίας, ο άλλος πυλώνας είναι η κανονική κλοπή που παίρνει τη μορφή της φοροκλοπής έως του αδίστακτου εγκλήματος όποιο όνομα και αν έχει αυτό από τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, την πορνεία, τον εκβιασμό και το φόνο!
Γι’ αυτό εντυπωσιάζεται κανείς με την τροπή που παίρνει η υπόθεση της λίστας Φαλτσιάνι στη χώρα μας.
Κανείς δεν μιλάει για το «φορολογικό παράδεισο» της Ελβετίας και γενικότερα για τη νομιμοποίηση του εγκληματικού χρήματος στην καρδιά της Ευρώπης.
Αντίθετα, εγκωμιάζουμε το γεγονός ότι η λίστα με τις καταθέσεις έφθασε στην Ελλάδα, ενώ σε μια σειρά άλλες χώρες, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, οι ανάλογες λίστες απέφεραν έσοδα.
Το ότι αυτές οι λίστες με καταθέσεις είναι μόνο κόκκοι στην έρημο της ληστείας, ουδόλως μας ενοχλεί.
Βεβαίως, το πρόβλημα με την Ελλάδα ξεπερνάει και αυτήν την «υποκριτική στάση» που απέφερε, έστω ως άλλοθι, κάποια έσοδα στις άλλες χώρες.
Εδώ η λίστα από τους αρμόδιους του ΣΔΟΕ (Καπελέρη, Διώτη κλπ) και από τους πολιτικά υπεύθυνους Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλο, Λ. Παπαδήμο, Α. Σαμαρά, Γ. Στουρνάρα κλπ καταχωνιάστηκε βαθιά και θεωρήθηκε «προσωπικό δεδομένο»!
Η υποκρισία, αν κυριαρχεί σε όλη την καπιταλιστική Ευρώπη, στην Ελλάδα περισσεύει.
Δεν πρέπει να τελειώνουμε μόνο με τις ελληνικές υπερβολές αλλά και το σύστημα που έχει ως κανόνα την εκμετάλλευση και τη ληστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου