Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Τα «καλά» και «κακά» παιδιά του μνημονίου


kala-kaka-paidia 
Το νέο χάρτη των media σκιαγραφεί νέα δημοσκόπηση, με τους πολίτες να βαθμολογούν τη στάση των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων απέναντι στην κυβέρνηση και κατ’ επέκταση στο μνημόνιο.
Τα «καλά» παιδιά

Όλγα Τρέμη και Γιάννης Πρετεντέρης, κρατούν στα σκήπτρα των «συμπαθούντων» την κυβέρνηση, βάσει της δημοσκόπησης της «Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρείας» για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκευή+13».olga-tremi
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις πρώτες θέσεις συγκεντρώνουν περισσότερο από το μισό των απαντήσεων, με ακριβές ποσοστό 55,6% και αναφέρονται στους δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη και “όλους τους δημοσιογράφους του Mega”, ως εκείνους που στέκονται με συμπάθεια απέναντι στο κυβερνητικό σχήμα. Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega, συγκεντρώνει το 23,4%, ενώ ο Γ. Πρετεντέρης το 21,5%.
pretenteris-giannis
Ακολουθούν η Μαρία Χούκλη, του δελτίου του Ant1 με ποσοστό 5,7%, ο Μανώλης Καψής με 4,1%, ο Παύλος Τσίμας με 3,2%.
Στους δημοσιογράφους που βλέπουν με συμπάθεια την κυβέρνηση, ο κόσμος κατέταξε και τον Γιώργο Οικονομέα, την Πόπη Τσαπανίδου, την Έλλη Στάη, τον Γιώργο Παπαδάκη, γενικά τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τον Άρη Προτοσάλτε, με ποσοστό μικρότερο του 3%.

Τα «κακά» παιδιά
Πρωτοπόρος σε κριτική διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση, ανακηρύχθηκε ο Γιώργος Τράγκας, με μεγάλη διαφορά και το εντυπωσιακό ποσοστό 28%.
tragas
Ακολουθεί ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Άρης Παυλόπουλος από το Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra 3 και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, του οποίου οι εκπομπές προβάλλονται πλέον από το Extra 3.
xatzinikolaou
Μαχητικούς απέναντι στην κυβέρνηση, ανέδειξε η ψηφοφορία των πολιτών ακόμη τους Γιώργο Αυτιά, γενικότερα τους δημοσιογράφους του Extra 3, το Νίκο Ευαγγελάτο, τον Γιάννη Παπαγιάννη, τον Στέφανο Χίο και τον Αλέξη Παπαχελά.
pavlopoulos
Για το τρίο Όλγα Τρέμη, Γιώργο Παπαδάκη και Γιάννη Πρετεντέρη, οι απόψεις διίστανται, καθώς εμφανίζονται ταυτόχρονα και στους «συμπαθούντες» την κυβέρνηση και στους επικριτές της. Να διευκρινιστεί ότι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι τρεις τους στέκονται επικριτικά απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, είναι σαφέστατα λιγότεροι από εκείνους που θεωρούν ότι το δημοσιογραφικό τρίο «δείχνει κατανόηση» στις κυβερνητικές επιλογές.
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου