Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Κιζιλγιουρέκ, ο εχθρός εκ των ένδον

του Κρίνου Μακρίδη

Δυστυχώς για τον τόπο, για μας, αλλά και για τον ίδιο, ο κ. Κιζίλγιουρεκ δεν μας αφήνει να «αγιάσουμε», δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε και να μην ασχολούμαστε μαζί του, δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε ότι υπάρχει πολιτικά και μάλιστα – υποτίθεται – ότι εκπροσωπεί τον κυπριακό λαό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Φαίνεται ότι ο κ. Κιζίλγιουρεκ έχει βαλθεί να προκαλεί επικίνδυνα.

Προκαλεί το λαό (ενδεχομένως και κομμάτι του κόμματος που τον έκανε ευρωβουλευτή), προκαλεί ιδιαιτέρως αυτούς που υπέφεραν τα πάνδεινα από την εισβολή των ομοεθνών του Τούρκων, στην Κύπρο, προκαλεί όλους όσοι αγωνιούν για το μέλλον του τόπου και του λαού, προκαλεί όλους όσοι θέλουν να παραμείνουν Έλληνες σ’ αυτό το κομμάτι γης, που ανήκει δικαιωματικά (εθνικά, ιστορικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά) στο Έθνος των Ελλήνων.

Ευσύνοπτα, ο Κιζίλγιουρεκ δεν σέβεται ή και μπορεί να απεχθάνεται την κυρίαρχη ιστορικά και πολιτιστικά, αλλά και αριθμητικά εθνική ομάδα που ζει στην Κύπρο, την εθνική ομάδα των Ελλήνων της Κύπρου, που υπάρχει στο νησί εδώ και χιλιάδες χρόνια, προτού καν υπάρξει το επάρατο έθνος του κ. Κιζίλγιουρεκ. 

Όμως, ο κ. Κιζίλγιουρεκ προκαλεί και κινδύνους και προβλήματα και στην Κυπριακή Δημοκρατία, το κράτος μας. Το κράτος μας, που στην παρούσα φάση αποτελεί την προστασία του Ελληνισμού στην Κύπρο. Η προσωπική του πολιτική ιστορία, χώρια από την ιστορία του κόμματος το οποίο τον ψήφισε ως ευρωβουλευτή, απέδειξε πολλάκις ότι ο άνθρωπος αυτός δεν σέβεται την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι επιδιώκει τη νομιμοποίηση της παράνομης παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο. Θέλει ν’ αλλοιώσει την δημογραφική μορφή της Κύπρου και να την κάνει Οθωμανική.

 Ο κ. Κιζίλγιουρεκ, ευρισκόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως – υποτίθεται – εκπρόσωπος του λαού και εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλωνίζει τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και διενεργεί προπαγάνδα υπέρ των Τούρκων, με πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα την άρνηση της ψήφισης καταγγελτικού για τους δολοφόνους Γκρίζους Λύκους ψηφίσματος.

Δεν συμμετέχει σε καμία κοινή προσπάθεια των άλλων Ελληνοκυπρίων ευρωβουλευτών, οι οποίοι μπορεί να έχουν τις κομματικές διαφορές τους, αλλά σε αρκετά, βασικά ζητήματα που αφορούν την Κύπρο και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, λειτουργούν ομόγνωμα.

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ως ευρωβουλευτής ο κ. Κιζίλγιουρεκ ήταν να προσπαθήσει να καταστεί η τουρκική γλώσσα ως μία από τις επίσημες γλώσσες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή να βάλει την τουρκική γλώσσα στην Ευρώπη από κυπριακό παράθυρο.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο λαός δεν μαθαίνει πολλά πράγματα από τη δράση του Κιζίλγιουρεκ, γατί προφανώς ο ίδιος και το κόμμα του την κρύβουν.

Η ευθύνη για την όλη κατάσταση βαραίνει εξίσου τον Κιζίλγιουρεκ και το ΑΚΕΛ, το οποίο μέσα από τους μηχανισμούς του εξέλεξε τον Κιζίλγιουρεκ ξέροντας ποιος και τι είναι και βεβαίως καλύπτει και στηρίζει πλήρως τις ενέργειες του. Σημειώνουμε ότι δεν βλέπουμε καμία αντίδραση από τον κόσμο του ΑΚΕΛ, για την υπονομευτική για την Κύπρο δράση του ευρωβουλευτή τους.

Δυστυχώς, εμείς φτάνουμε στο συμπέρασμα, ότι η εκλογή του Κιζίλγιουερκ ως ευρωβουλευτή προσέθεσε ακόμα ένα εχθρό της Κύπρου, αυτή τη φορά εκ των ένδον.  Όχι μόνο στα εθνικά θέματα, πιστεύει το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης αλλά και στην παιδεία και την κοινωνία γενικότερα. Σαν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για 15 χρόνια περίπου και ο «ομοαίματός» του Γεώργιος Γεωργίου από την Μέση Ελληνική Εκπαίδευση, προσπάθησαν να αλλοιώσουν την Παιδεία και να «παραμορφώσουν» την επερχόμενη γενιά των νέων Ελλήνων της Κύπρου. «Κατάρα» στους δύο ευρωβουλευτές αλλά και στο ΑΚΕΛ που τους ανέδειξε στο αξίωμα των ευρωβουλευτών.

Κρίνος Ζ. Μακρίδης

(Πρόεδρος)

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) Κύπρου 


 https://ardin-rixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου