Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Γαλλικό «success story»: 3,31 εκατ. άνεργοι - μεγάλη πτώση της κατανάλωσης

ο πύργος του Eiffel 
Συνεχίζεται ο εφιάλτης της ανεργίας στη Γαλλία με αύξηση κατά 0,3% τον Ιανουάριο, και νούμερο ρεκόρ τα 3,31 εκατομμύρια ανέργους. Παράλληλα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INSEE), η κατανάλωση των νοικοκυριών τον ίδιο μήνα έπεσε κατά 2,1% με συνέπεια να καταγράφεται ήδη μια μείωση κατά ένα βαθμό της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών για το μέλλον τους ”

Συνεχίζεται ο εφιάλτης της ανεργίας στη Γαλλία με αύξηση κατά 0,3% τον Ιανουάριο, και νούμερο ρεκόρ τα 3,31 εκατομμύρια ανέργους. Παράλληλα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INSEE), η κατανάλωση των νοικοκυριών τον ίδιο μήνα έπεσε κατά 2,1% με συνέπεια να καταγράφεται ήδη μια μείωση κατά ένα βαθμό της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών για το μέλλον τους.

Τη λαϊκή ετυμηγορία θα αντιμετωπίσουν οι σοσιαλιστές σε 23 μέρες, στις δημοτικές εκλογές και δεν αποκλείεται να έρθει η λαϊκή τιμωρία για τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.

Εν τω μεταξύ το τελευταίο χαρτί του Φρ. Ολάντ για την καταπολέμηση της ανεργίας φαίνεται να είναι το "Σύμφωνo Ευθύνης" με τους έξι εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων που βρίσκονται από σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων. Ωστόσο έξι διαφορετικές είναι και οι θέσεις που εκφράζουν, αφού τα συνδικάτα δεν συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά ούτε και οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων με τους μεγάλους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι Κομισιόν εξέφρασε την Τρίτη τις αμφιβολίες της για τις προβλέψεις μείωσης του δημόσιου ελλείμματος το 2015: η Γαλλία προβλέπει ότι θα φθάσει το 3%, ενώ η Κομισιόν αναφέρει ότι δεν θα κατέβει κάτω του 4%.

 http://periodista.gr/world/item/9806.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου