Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Μια μόλις μέρα μετά που μετέτρεψαν την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί…

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Λίγες μόλις ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, με νεκρούς 7 αστυνομικούς και δεκάδες τραυματίες, οι πρώτες συνέπειες άρχισαν ήδη να πλήττουν θανάσιμα τον τουρκικό τουρισμό και όχι μόνο, στην ισλαμική Τουρκία. Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την νέα αυτή πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση στους Βρετανούς υπηκόους να μην πηγαίνουν στην Τουρκία, γιατί υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εκδηλωθούν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε μεγάλα αστικά κέντρα. Παράλληλα και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους...
Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες να «παγώσουν» τα οργανωμένα γκρουπ προς την Τουρκία, γιατί η κατάσταση εκεί δεν είναι καθόλου καλή. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει σαφή μνεία για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, ενώ κάνει αναφορά και για τις ένοπλες συγκρούσεις που συνεχίζονται στις νοτιοανατολικές επαρχίες με πολλούς νεκρούς. Επισημαίνεται ότι εδώ και λίγο καιρό το κουρδικό ΡΚΚ είχε προειδοποιήσει ότι θα αυξηθούν οι επιθέσεις μέσα στα αστικά κέντρα και ότι θα μεταφέρει τον πόλεμο από το τουρκικό Κουρδιστάν στην δυτική Τουρκία, με όλες τις συνέπειες αυτή της εξέλιξης.
Σημειωτέων ότι η επίθεση έγινε κοντά στην Αγία Σοφία, όπου από χτες οι Τούρκοι με προκλητικό τρόπο την μετέτρεψαν ξανά σε μουσουλμανικό τζαμί.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου